World Press Photo 2015

Am participat aseară la deschiderea oficială a expoziției de fotojurnalism World Press Photo 2015, proiect susținut în premieră de Ministerul Culturii. Aceasta este cea mai puternică expoziție mondială de fotojurnalism, vizitată de peste 3,5 milioane de oameni, în fiecare an, în 132 de locuri ale lumii.

Încă de la început, misiunea competiției a fost ca fotografii profesionisti să interacționeze cu pasionații de fotografie și artă.

Competiția se încheie, în fiecare an, printr-o expoziție a celor mai valoroase fotografii ale câștigătorilor. Membrii juriului – lideri din lumea artei, jurnalismului și fotografiei, de la fotografi profesioniști la editori, curatori și critici de artă – se schimbă, în fiecare an.

Ediția de anul acesta a introdus o nouă categorie, Long-Term Projects, dovedindu-se foarte populară încă din faza înscrierilor.

Concursul de fotojurnalism World Press Photo are loc de 60 de ani. De la an la an, mii de fotojurnaliști se înscriu în competiție. La prima ediție a concursului, în 1955, 42 de jurnaliști din 11 țări au înscris 300 de fotografii, iar la cea mai recentă ediție, au participat 5.692 de jurnaliști din 131 de țări, cu 97.912 de fotografii.

Felicitări organizatorilor, lui Cristian Movilă – președintele Fundației Eidos – care a adus WPP în România, dar și participanților. Piața Universității din București va asteaptă, fie că sunteți fotografi profesioniști sau doar privitori.

Leave a Comment

Scroll to Top