The Art of Ageing

În vizita mea la Timișoara, am participat la deschiderea festivalului„The Art of Ageing”, primul festival al European Theatre Convention, cea mai vastă și longevivă rețea continentală de instituții teatrale, care reuneşte 40 de teatre din 25 de țări. Evenimentele au loc în perioada 16-18 aprilie și apoi între 6-13 iunie, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, susținut de Ministerul Culturii.

The Art of Ageing (Arta de a îmbătrâni) are ca scop cercetarea unui punct fierbinte al prezentului – îmbătrânirea societăților – și a efectelor pe termen lung, respectiv a provocărilor demografice, politice, sociale, biologice și economice pe care le ridică.

The Art of Ageing – 1st Theatre & Science Festival reunește cinci coproducții europene. Astfel, publicul are ocazia unică de a urmări un concept unitar, de interes social, în marea diversitate și bogăție de idei pe care o presupune spectacolul de teatru și în maxima concentrare artistică și tematică creată de festival.

The Art of Ageing este un dialog între experți în domeniu, între teatru și știință, fiind o dovadă a nivelului la care se află, în acest moment, dramaturgia şi spectacolul românesc.

 

 

Leave a Comment

Scroll to Top