Responsabilitate

Avem o estimare a votului dat de români în alegerile locale. Vreau să fiu bine înțeles: și pentru învingători, și pentru învinși, există o singură obligație: să fie responsabili și să guverneze în folosul cetățenilor. Se vor forma alianțe locale, diverse, ”colorate”. Aș vrea să cred că ele nu se vor schimba după cum bate vântul, nu vor ajunge să blocheze administrația locală. Nimeni nu cere renunțarea la apartenența politică – și ideologică – a primarilor și aleșilor locali. Dimpotrivă. Dar fiecare cetățean cere să se guverneze în folosul său, administrația să se aplece asupra nevoilor sale.

Se cuvine să remarcăm efortul membrilor și simpatizanților PSD, felul în care au  acționat în această campanie electorală. Am câștigat, pentru prima oară cu un candidat al partidului nostru, Primăria Generală a Capitalei. Este un semn de încredere din partea bucureștenilor, și nu-i vom dezamăgi. Rezultate bune sunt și la votul politic, și în București, și în țară. Este o confirmare a bunei guvernări a guvernelor Ponta, în aproape patru ani, guverne care au readus economia pe creștere, au luat măsuri economice și sociale apreciate de români. Le mulțumesc și eu, alături de colegii mei, tuturor celor care au avut încredere în noi și ne-au votat.

PSD înțelege foarte bine ce i s-a cerut prin acest vot. Și va acționa în consecință, cu amintita responsabilitate și cu simț civic. Asta înseamnă schimbarea modului de a face politică, nu altceva.

Leave a Comment

Scroll to Top