Noul Cod Fiscal și ipocrizia PNL

În urmă cu două săptămâni, co-președintele PNL Alina Gorghiu și-a asumat pe nedrept introducerea reducerii TVA la cărți și alte produse culturale în Noul Cod Fiscal, fiind vorba despre un amendament pe care eu l-am depus. Ieri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că amână promulgarea Codului Fiscal, considerând inoportună o reducere de taxe.

Îi solicit Alinei Gorghiu, dacă dorește într-adevăr să sprijine cultura română, nu doar să se laude cu munca altora, să-i ceară public președintelui Iohannis să promulge cât mai repede  Noul Cod Fiscal, pentru ca de la 1 ianuarie 2016 românii să se bucure de produse culturale mai ieftine, cu TVA de doar 5%, una din cele mai mici cote din Europa!
 
Mă tem însă că nu va face acest lucru. Noul PNL a ales ipocrizia, ca principal instrument de exprimare în spațiul public. Pe de o parte își asumă merite pe care noii liberali nu le au în domeniul politicilor fiscale, economice și sociale, iar pe de altă parte ei și purtătorii lor de imagine critică Guvernul și majoritatea pentru măsurile luate, dar pe care și le asumă, populist, pentru că știu că ele sunt bine primite de români. 
 
Cei din PNL să se decidă: ori resping consecvent tot ce face Guvernul, și atunci încetează să se mai laude cu măsurile luate de el, măsuri pe care fac tot posibilul să le saboteze, crezând că așa vor lua mai multe voturi, ori se comportă responsabil, și fac posibilă funcționarea acelor măsuri. Această din urmă abordare este mai profitabilă, în primul rând pentru români, dar și electoral, pentru PNL. Ipocrizia politică nu are  prea mulți adepți printre români.

Leave a Comment

Scroll to Top