Ministerul Culturii susține participarea Teatrului Evreiesc de Stat la cel mai prestigios festival de arte ale spectacolului și cultură idiș din lume

Guvernul României a decis suplimentarea bugetului Ministerul Culturii, pentru a susține participarea Teatrului Evreiesc de Stat la New York International Performing Arts Festival, cel mai prestigios festival al culturii idiș din lume. Participarea Teatrului Evreiesc de Stat din București la acest festival de la New York reprezintă o contribuție majoră la promovarea artelor interpretative din România pe continentul american.

În cadrul acestui festival, Teatrul Evreiesc de Stat, al cărui director este Maia Morgenstern, va prezenta două spectacole, cu piesele „Stele rătăcitoare” și, respectiv, „Astă seară, Lola Blau”. Colectivul teatrului va mai participa și la workshop-uri, seminarii și întâlniri cu media.

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu a declarat: „În ședința Guvernului s-a decis suplimentarea bugetului Ministerului Culturii, în vederea susținerii participării Teatrului Evreiesc de Stat la New York International Performing Arts Festival, cel mai amplu și mai prestigios festival de arte ale spectacolului și de cultură idiș din lume. Am luat hotărârea de a susține această participare nu numai datorită înaltului nivel artistic al celor două spectacole pe care TES le va susține în cadrul festivalului ( „Stele rătăcitoare”, respectiv „Astă seară, Lola Blau”), ci și ținând cont de faptul că România este țara în care, la Iași, în 1876, Avram Goldfaden a inaugurat primul teatru profesionist de limbă idiș din lume. Și tot lui Goldfaden îi mai aparține o premieră: primul spectacol teatral în limba ebraică din Statele Unite. Participarea colectivului teatrului la ateliere, seminarii și întâlniri cu mass-media americană va contribui și ea la promovarea unei bune imagini a culturii române pe continentul american”.

Leave a Comment

Scroll to Top