Festivalul Internațional „Enescu și muzica lumii”

Festivalul Internațional „Enescu și muzica lumii” este un eveniment care aduce tinerețea față în față cu numele consacrate ale marii muzici, chiar în preajma zilei de 19 august, când se împlinesc 134 de ani de la nașterea marelui compozitor.

Ediția de anul acesta, cea de-a XVI-a, a oferit publicului prilejul de a aplauda orchestrele conduse de cei trei maeștri – Horia Andreescu, Cristian Mandeal și tânărul Gabriel Bebeșelea.

Avându-l ca iniţiator şi director artistic pe violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii” a atras la Sinaia patru orchestre, compuse din tineri şi foarte tineri muzicieni. Una dintre acestea este o orchestră invitată – Wiener Jeunesse Orchester dirijată de Herbert Bock – care a concertat pe 11 august la Sinaia şi căreia muzicienii români îi vor întoarce vizita la Viena, pe 28 octombrie, la Konzerthaus.

Astăzi publicul s-a întâlnit cu Orchestra Sinfonietta, la bagheta dirijorală – Horia Andreescu. Acest eveniment se înscrie cu succes în categoria evenimentelor de valoare internațională și doresc, și pe această cale, să felicit artiștii și organizatorii.

Leave a Comment

Scroll to Top