Elena Udrea visează urât

Înaintea Congresului USL, evenimentul săptămânii trecute a fost incapacitatea Coaliţiei de guvernământ de a semna un protocol electoral pentru Capitală. Chiar dacă nu sunt sigur că, aşa cum au interpretat majoritatea analiştilor, cauza a fost incapacitatea Elenei Udrea de a purta o negociere politică (ar însemna să-i dăm dnei Udrea o însemnătate politică mai mare decât are), este evident că UNPR, care se profilează ca un rival puternic al PDL pentru locul al doilea la locale, nu digeră deloc faptul că în Capitală trebuie să asculte de ilustra politiciană absorbantă, Băsescu dixit. Şi că, în Capitală, Coaliţia de guvernământ nu există.
Dar ce s-ar face dna Udrea, la strălucita ei cultură generală şi politică, dacă n-ar da dovadă de-o obrăznicie până-n stele şi de un tupeu fulminant? Incapabilă politic să negocieze ceva la Capitală, fugind de răspunderea unei candidaturi personale (spre a nu da piept, pardon de expresie, cu ouăle clocite şi roşiile stricate ale bucureştenilor), ea clamează că nu Coaliţia de guvernământ, ci… USL se destramă la Bucureşti. Singurul argument al doamnei este schimbarea dlui Chiliman din funcţia de preşedinte al filialei PNL Bucureşti, urmată de ştirea că edilul sectorului 1 ar putea demisiona din PNL.
Pentru că stă prost, dar prost de tot, cu logica, îi atrag atenţia că, oricâte merite o avea dl Andrei Chiliman, USL nu stă în domnia sa. Adică va prezenta după Paşti liste complete şi comune la Capitală, ceea ce Coaliţia PDL-UNPR-UDMR a fost incapabilă să facă. Mai mult decât atât: chiar dacă nu ne dorim ca dl Chiliman să plece – mai ales că era desemnat candidatul USL la Sectorul 1 -, plecarea sa nu înseamnă că PDL va câştiga sectorul. Acolo locuiesc oameni bogaţi şi inteligenţi, care nu pot fi convinşi cu găleţi şi pungi cu zahăr, unica reţetă electorală a PDL.
Şi încă un amănunt: tupeul dnei Udrea se bazează pe faptul că Băsescu a promulgat pe şest legea care prevede ca preşedintele să fie destituit la referendum numai cu majoritatea celor înscrişi în listele electorale. Îi (şi le) dau o veste proastă: chiar şi aşa, Băsescu ar/ va fi destituit. Când ai 9% cotă de încredere, trebuie să fii iresponsabil să continui. Odată cu Băsescu, vom scăpa, tot pentru totdeauna, şi de tupeu şi obrăznicie în viaţa politică.

Leave a Comment

Scroll to Top