Românul de Aur

Mi-ar plăcea să avem mai des știri despre tinerii talentați care ne reprezintă cu succes în competiții internaționale. Ei nu lipsesc, îi putem găsi muncind pentru fiecare izbândă profesională. Trebuie doar să facem loc ”senzaționalului cultural”, renunțând la ”senzaționalul artificial”.

 

Vreau să îl felicit pe Andrei Ionuț Ioniță, tânărul de 21 de ani, care a câștigat Medalia de Aur la categoria Violoncel, din Competiția ”Ceaikovski 2015”, de la Moscova. Ediția din acest an a competiției a fost dedicată împlinirii a 175 de ani de la nașterea marelui compozitor. Reușita lui Andrei este o premieră pentru România în acest concurs, care este considerat, la nivel internațional, unul dintre cele mai importante evenimente ale muzicii clasice.

 

Andrei Ionuț Ioniță este absolvent al Școlii de Muzică și Arte Plastice Nr.1 ”Iosif Sava” din București, la clasa prof. Ani-Marie Paladi și al Colegiului Național ”Sfântul Sava”. În prezent, studiază la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa profesorului Jens Peter Maintz. Andrei este laureatul mai multor concursuri naționale și internaționale. Îi doresc mult succes și sper ca timpul sa confirme ca numele lui se va fi transformat in renume!

Leave a Comment

Scroll to Top