Opoziția, unită doar când trebuie să distrugă

S-a împlinit o săptămână de la votarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului PSD și partidele din Opoziție, care s-au înțeles extraordinar de bine atunci când a fost vorba să dărâme guvernul, nu demonstrează aceeași pricepere și același avânt când vine vorba de pus unul nou în loc.

Cei care ne spun că sunt o alternativă mai bună la conducerea țării, ne demonstrează exact contrariul: au acționat fără a se gândi la consecințe și la ce va urma. Mai mult, aflăm acum din gura liderului USR, Dan Barna, expert în atragerea de fonduri europene pentru buzunarul propriu, că partidul său preferă ca Viorica Dăncilă să rămână prim-ministru cel puțin pentru următoarele trei luni. Și-atunci, de ce au mai insistat asupra moțiunii? De unde această dorință, și grabă, de a duce țara în instabilitate politică? O instabilitate care afectează inclusiv performanțele economice.

Și dacă tot am deschis subiectul economiei, trebuie să evidențiez faptul că însuși Guvernatorul BNR Mugur Isărescu i-a spus premierului desemnat Ludovic Orban, în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o zilele trecute, că economia merge bine și situația este stabilă, cât timp nu facem vreo prostie. Cum ar fi aceea de a da jos guvernul fără a fi siguri că avem cum să punem altul în loc. Probabil domnul Isărescu nu a citit textul moțiunii de cenzură, sau declarațiile liderilor PNL, potrivit cărora guvernul PSD a adus economia țării la pământ. Așa de tare am trântit-o, că FMI, Comisia Europeana, Banca Mondială și alte instituții financiare internaționale și-au îmbunătățit recent prognozele de creștere economică atât pentru 2019, cât și pentru anul viitor.

De fapt, prin toate aceste declarații alarmante, PNL ne pregătește pentru dezastrul care va însemna guvernarea sa. Un guvern care este șantajat încă dinainte să ajungă în fața Parlamentului pentru votul de investitură. Un guvern fără susținere, care va face nenumărate compromisuri. Niciunul în favoarea cetățenilor care i-au votat. Doamne-ajută!

Declarație politică pe care am susținut-o în Parlamentul României joi, 17 octombrie 2019.

Leave a Comment

Scroll to Top