Începe!

A început campania electorală pentru alegerile locale. Alegeri extrem de importante, din cel puțin două puncte de vedere. Primul privește soliditatea și funcționalitatea sistemului democratic românesc. Care a primit o serie de lovituri în ultima perioada, lovituri care au culminat cu impunerea unui ”guvern tehnocrat”, aflat acum în criză, și generând, la rândul lui, o serie de crize. Despre care vom mai auzi și vorbi. Al doilea punct de vedere privește calitatea administrației publice în următorii patru ani. În care, reamintesc, vom aniversa un secol de la Marea Unire. Din păcate, și administrația locală a primit o serie de lovituri în ultimii ani, care au generat un soi de blocaj decizional, suspendarea unor proiecte, amânarea altora, și au dus la scăderea calității vieții cetățenilor.

Sper din toată inima că vom avea înțelepciunea – mă refer la actorii politici implicați în alegeri – să nu ratăm campania electorală, să nu ne lăsăm angrenați în conflicte care nu au legătură nici cu alegerile, nici cu agenda publică, și să discutăm problemele comunităților locale, să oferim soluții acestor probleme. Asta așteaptă cetățenii de la noi: responsabilitate, sensibilitate socială, seriozitate.

Cred că socialul trebuie să fie în centrul acestor dezbateri. La fel, cred că e vremea ca și cultura să fie subiect central de campanie electorală, mai ales că în 2021 România are șansa să fie reprezentată de un oraș ”capitală culturală europeană”. Să nu uităm ce impuls a dat dezvoltării Sibiului acest titlu.

Evident, îmi doresc – și fac ceea ce depinde de mine, în cadrul echipei de conducere a PSD – ca partidul să câștige aceste alegeri. Le urez succes candidaților noștri. Au ce propune cetățenilor, și au capacitatea de a gestiona colectivitățile în care candidează.

Leave a Comment

Scroll to Top