Gărâna Jazz

O inițiativă extraordinară transformă România, an de an, de aproape două decenii, în destinația aleasă de iubitorii muzicii jazz. GĂRÂNA JAZZ FESTIVAL este nu doar o provocare culturală, ci și o reconfirmare a unei tradiții – pentru că un festival aflat la cea de a 19-a ediție asta este, de fapt, o tradiție – susținută în acest an de Ministerul Culturii. Este expresia unei alegeri, aceea de afirmare a țării (și) prin cultură, înțeleasă în totalitatea formelor sale. Am sprijinit festivalul de jazz așa cum le sprijinim și pe cele de film de la Cluj, de teatru, de la Sibiu și, în august, de la București, așa cum pregătim marea sărbătoare a muzicii, Festivalul George Enescu.

Mă bucur că festivalul de la Gărâna invită nume importante ale universului Jazz. Cred că este important ca artiștii să lucreze împreună pentru un scop comun. E frumos să vezi laolaltă oameni din generații diferite, din spații geografice și culturale diferite, uniți de pasiunea pentru muzică. Ce poate fi mai minunat decât să știi că, de-a lungul anilor, pe scena de la Gărâna Jazz Festival au urcat deja 7 câștigători și 4 nominalizați ai premiilor Grammy, iar în 2015, 3 câștigători Grammy cântă aici.  

Pentru toți cei prezenți la festival, inclusiv pentru mine – artiști și public de pretutindeni – Gărâna Jazz Festival rămâne o experiență de neuitat, unică în Europa, atât datorită muzicii, datorită artiștilor, cât și datorită locului de poveste în care se desfășoară – sus în munți, cu lupi și mistreți și, de ce nu, vreme imprevizibilă. 

Jazzul sfidează orice definiție și permite exprimarea artistică în forme din ce în ce mai inedite. Jazzul e sinonim cu libertatea. Este, dacă vreți, un concentrat de libertate a spiritului și a muzicii.Și cei care participă la festival participă la celebrarea libertății.

IMG-20150712-WA0010

IMG-20150712-WA0013

Leave a Comment

Scroll to Top