Frica nu păzeşte pepenii

Iată că în ciuda manipulărilor mediatice, a tiflelor şi zeflemelelor ieftine ale Puterii, ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat: USL a preluat puterea în Senat. Avem 67 de senatori, contra a numai 65 ai Puterii. Sunt cifre incontestabile, care se vor transforma în fapte în viitorul imediat. Avem capacitatea efectivă de a bloca procesul legislativ al Puterii şi o vom face, oprind toate proiectele nocive pentru cetăţean şi pentru democraţie pe care, la final de mandat, Puterea le înghesuie în Parlament, în speranţa de a trage câteva ultime tunuri.
Nu fac, pentru moment, nici un pronostic cu privire la hemoragia Puterii în Cameră, deşi sunt sigur că va continua. Probabil că asta e şi explicaţia pentru care PDL, în cârdăşie cu UDMR, UNPR şi deputaţii minorităţilor, se luptă să o păstreze la şefie pe Roberta Anastase, a cărei numărătoare frauduloasă a voturilor a văzut-o o ţară întreagă. Însă ilegalitatea nu a fost niciodată o soluţie reală, ci doar o frecţie la piciorul de lemn.
Demonstraţia din Senat este un semnal şi pentru parlamentarii UDMR şi ai minorităţilor. Până acum, ei au susţinut Puterea pentru că au crezut în flaşnetele care asigurau că USL nu va obţine 51% la alegeri şi, în consecinţă, va avea nevoie de ele. Iată că nici un sondaj nu dă USL sub 52-53%, iar în Senat nu mai avem nevoie de nimeni. Pe UDMR şi, respectiv, pe deputaţii minorităţilor îi aşteaptă 4 ani în care nimeni nu va avea nevoie de serviciile lor, iar oamenii lor din teritoriu vor fi scoşi din toate structurile descentralizate. C-aşa-i în tenis.
Nu e decât o problemă de timp până când vom putea bloca în întregime Puterea. Cu cât se cramponează mai mult de funcţii, cu atât împing deznodământul mai aproape de alegeri, ceea ce le va fi fatal.

Leave a Comment

Scroll to Top