Colectiv

Sunt profund impresionat de dovezile de solidaritate cu victimele incendiului de la clubul „Colectiv”. România începe să-și regăsească sufletul și, chiar dacă vedem asta într-un moment tragic, este un motiv de speranță.

 

În spiritul acestei necesare solidarități, Teatrele și Operele Naționale, instituțiile din subordinea Ministerului Culturii, ca și alte instituții de cultură, și-au adaptat programul, în timpul celor trei zile de doliu național. Festivalul Național de Teatru, eveniment de prestigiu în viața culturală a României, a decis anularea mai multor spectacole din program, în semn de respect pentru victime, pentru familiile lor. Sunt convins că toți aceia care doreau să participe la aceste evenimente vor înțelege motivele acestei decizii.

Important este acum să putem alina, pe cât posibil, durerea celor care luptă pentru viața lor și a familiilor acestora. Și să facem astfel încât asemenea evenimente dureroase să nu se mai repete. Nimeni și nimic nu poate justifica jertfirea vieților unor oameni pe altarul profitului cu orice preț. Dacă mai aveam nevoie de încă un motiv pentru nevoia de schimbare a României, această tragedie ne arată cât de urgentă este această schimbare. Și nu o putem face decât împreună, noi, cetățenii acestei țări.

Leave a Comment

Scroll to Top