CLB, 65

Ieri, de Ziua Internațională a Cărții, Compania de Librării București a deschis porțile celui mai recent spațiu renovat – Librăria „Luceafărul” de pe Bulevardul Unirii, într-o întâlnire cu toți colaboratorii companiei. Evenimentul se înscrie în seria acțiunilor care marchează cei 65 de ani de la înființarea CLB. Evenimentele continuă în toamnă, cu o campanie specială dedicată școlarilor, cu o serie de evenimente în cartierele bucureștene, realizate împreună cu Biblioteca Metropolitană, și cu o săptămână de evenimente de ținută la Librăria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru. Cunoscută, înainte de 1989, sub denumirea Centrala de Librării Bucureşti, actuala CLB se află la momentul unui bilanţ fericit: compania şi-a consolidat poziţia pe piaţă, devenind astăzi unul dintre cei mai importanți parteneri ai editurilor din întreaga țară.

65 de ani în serviciul cărții reprezintă un blazon cu care nici un alt librar din România nu se poate mândri. Centrul de Librării București este cel mai vechi slujitor al culturii scrise în Capitala României și pe piața de carte a țării și, în această calitate, își face și astăzi datoria, cu același devotament și cu același profesionalism. CLB este o companie care are în față un viitor încă și mai promițător decât trecutul, datorită oamenilor care lucrează în cadrul ei.

Țara are nevoie de profesioniști în toate domeniile. Ca ministru al Culturii, sunt fericit că în domeniul librăriei, dispunem de specialiști cu competența și experiența Centrului de Librării București. Dacă i-am fi avut în toată țara, și nu numai la București, astăzi situația difuzării cărții ar fi fost mult mai bună și mai aproape de exigențele unei culturi europene. Nu pot decât să sper că, luând exemplul CLB, și alți librari din țară vor atinge aceste standarde. Sunteți un etalon profesional pentru toți cei din branșă și o prezență de vârf în comerțul bucureștean.

 

 

Leave a Comment

Scroll to Top